زبان - فارسی

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

فرق استابلایزر با محافظ برق چیست؟

محافظ برق استابلایزر

آن دسته از افرادی که اطلاعات کافی در خصوص برق و الکترونیک ندارند، معمولاً کارکرد استابلایزر و محافظ برق را یکسان می‌دانند. هر دو دستگاه از جمله دستگاه‌های محافظتی در برابر مشکلات ناشی از نوسانات و افت ولتاژ برق در شبکه هستند. اما از نظر نحوه عملکرد، کیفیت و قیمت تفاوت‌هایی را شامل می‌شوند. در این مطلب قصد داریم برای شناخت بهتر مخاطبان به تعریف دقیق‌تر هر یک از دستگاه‌ها و آشنایی با عملکردشان بپردازیم.

همواره با مشکلاتی نظیر نوسانات و افت ولتاژ برق در شبکه روبرو هستیم که باعث آسیب تجهیزات الکترونیکی می‌شود. به همین منظور دستگاه‌هایی مانند استابلایزر و محافظ برق برای محافظت از تجهیزات الکترونیکی بسیار ضروری هستند.

برای آشنایی با جزئیات هر یک از دستگاه‌ها تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

در ادامه می‌خوانید:

دستگاه استابلایزر چیست؟

دستگاه محافظ برق چیست؟

تفاوت استابلایزر با محافظ برق

دستگاه استابلایزر چیست؟

استابلایزر یک دستگاه الکترونیکی است که با قرارگیری در مسیر جریان‌های برق باعث تنظیم فشار ولتاژ می‌شود. بدین ترتیب که برق ۲۲۰ ولت شهری را به صورت پایدار نگه می‌دارد. به مراتب دیده شده که به یکباره برق قطع و یا از دوباره با یک فشار ناگهانی وارد دستگاه‌ها و تجهیزات برقی می‌شود. همین قطعی و فشار ناگهانی ولتاژ برق باعث می‌شود دستگاه‌های مصرفی بسوزد. در نتیجه استفاده از دستگاه استابلایزر این امکان را می‌دهد تا جریان برق با یک فشار استاندارد همیشگی وجود داشته باشد.

ساختار دستگاه تثبیت کننده ولتاژ به گونه‌ای است که در هنگام کار فاقد صدا بوده و  بهترین عملکرد را از خود نشان می‌دهد. چرا که استانداردهای برتر روز دنیا در ساخت این دستگاه به کار رفته است.

با استفاده از دستگاه استابلایزر شرایطی ایجاد می‌شود که طول عمر دستگاه‌های الکترونیکی افزایش پیدا می‌کند.

ویژگی‌های استابلایزر:

  • قابلیت نگه داشتن ولتاژ برق در محدوده مشخص
  • محافظت از تجهیزات الکترونیکی دربرابر نوسانات و افت ولتاژ برق
  • قابلیت کارکرد در محدوده ولتاژ برقی مختلف

دستگاه محافظ برق چیست؟

محافظ برق یک وسیله کوچکی است که معمولاً برای وسایل برقی خانگی استفاده می‌شود. توجه داشته باشید که در صورت هرگونه کم و زیاد شدن ولتاژ برق، محافظ قادر به کنترل فشار جریان برق نیست. در نتیجه اگر ولتاژ برق حتی یک درجه پایین و بالا شود، باعث قطعی کل برق می‌شود.

. در حالی‌که استفاده از استابلایزر باعث قطعی برق نمی‌شود، بلکه برق ۲۲۰ ولت را ثابت نگه داشته و از قطعی برق جلوگیری می‌کند.

برای خرید دستگاه تثبیت کننده ولتاژ، یو پی اس فاران و سایر تجهیزات برقی می‌توانید به بخش محصولات مراجعه کنید.

ویژگی‌های محافظ برق:

  • قابلیت تشخیص نوسانات و افت ولتاژ برق
  • عملکرد خودکار
  • سادگی در کاربرد
  • محافظت از تجهیزات الکترونیکی

 با توضیحات گفته شده دریافتیم که هر دو دستگاه برای محافظت از دستگاه‌های الکتریکی در مقابل فشار جریان برق به کار برده می‌شود. در این بخش به بررسی تفاوت‌های دو دستگاه استابلایزر و محافظ برق می‌پردازیم.

همانطور که توضیح داده شد محافظ برق دارای یک برد الکترونیکی است. در هنگام افزایش یا کاهش جریان برق، محافظ ولتاژ با قطع جریان برق به دستگاه‌های الکترونیکی جلوگیری می‌کند. در‌واقع محافظ ولتاژ باعث تنظیم فشار استاندارد جریان برق می‌شود که با یک سرعت استاندارد وارد دستگاه‌های پرمصرف خانگی شود.

اما استابلایزر کارکرد فنی‌تر و تخصصی‌تری نسبت به محافظ برق دارد. با استفاده از دستگاه تثبیت کننده ولتاژ، ولتاژ برق به صورت پایدار و ثابت در محدوده مشخصی نگه داشته می‌شود. در نتیجه از استابلایزر علاوه بر مصارف خانگی بیشتر برای اماکن صنعتی، تجاری، بیمارستان‌ها و فضاهای ویژه و  اضطراری استفاده می‌شود.

از جمله تفاوت‌های اصلی محافظ برق و استابلایزر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تفاوت در اصلاح ولتاژ برق

از جمله مهمترین تفاوت‌های استابلایزر و محافظ برق، تفاوت در اصلاح ولتاژ برق است. در محافظ برق برد الکترونیکی بکار برده شده است. طراحی این برد به گونه‌ای است که در هنگام افزایش یا کاهش بیش از حد جریان برق، محافظ به صورت خودکار، اقدام به قطع ولتاژ ورودی به تجهیزات الکترونیکی می‌کند. در حالی‌که عملکرد استابلایزر به گونه‌ای است که با وجود تغییرات زیاد ولتاژ، برق را قطع نمی‌کند و همیشه در محدوده مشخص ولتاژ را نگه می‌دارد. همین ویژگی سبب شده تا دستگاه تثبیت کننده ولتاژ به عنوان یک محافظ مطمئن برای لوازم برقی شناخته شود.

تفاوت در محافظت از تجهیزات الکترونیکی

یکی دیگر از تفاوت‌های محافظ برق و استابلایز، تفاوت در محافظت از دستگاه‌های الکترونیکی است. البته محافظت از تجهیزات الکترونیکی در برابر اتصال کوتاه. در صورت ایجاد اتصال در مدارهای داخلی و خروجی استابلایزر، میکروکنترل تعبیه شده درون دستگاه به طور خودکار با قطع کردن خروجی، مانع هرگونه ایراد در روند عملکرد دستگاه‌های مصرفی می‌شود.

در مجموع پیشنهاد می‌شود قبل از خرید استابلایزر، محافظ برق و یا خرید یو پی اس، اطلاعات ضروری را از کارشناسان این حوزه دریافت کنید.

تفاوت در کاربرد و عملکرد

از استابلایز علاوه بر مصارف خانگی می‌توان از آن در محیط‌های وسیع مانند کارخانه‌ها برای محافظت از دستگاه‌ها و تجهیزات مختلف استفاده کرد. اما استفاده از محافظ تنها برای مصارف خانگی و کسب وکارهای کوچک پیشنهاد می‌شود. ناگفته نماند که یکی دیگر از تفاوت‌های مهم دستگاه تثبیت کننده ولتاژ و محافظ برق این است که استابلایزر در برابر افت یا افزایش ولتاژ جریان برق به بهترین شکل از دستگاه‌ها محافظت می‌کند. اما محافظ برق در برابر نوسانات بسیار شدید، توانایی جلوگیری از نیم‌سوز شدن دستگاه‌ها را به نسبت استابلایزر ندارد. به همین جهت از دستگاه محافظ برق بیشتر در مصارف خانگی استفاده می‌شود که توانایی کنترل جریان برق را به خوبی داشته باشد.

نتیجه‌گیری

 وجود قطع و وصلی‌های پی‌درپی، انواع نویز و نوسانات برقی باعث خسارت‌های سنگینی به دستگا‌های الکترونیکی مصرفی می‌شود. با توجه به توضیحات گفته شده، استابلایزر قادر به محافظت از تجهیزات الکترونیکی در برابر نوسانات و افت ولتاژ برق است. در نتیجه استفاده از دستگاه تثبیت کننده ولتاژ برای جلوگیری از خسارت‌های احتمالی لازم و ضروری است.

توصیه می‌شود استفاده از دستگاه تثبیت کننده نوسانات برق را جدی بگیرید. چرا که صرف هزینه برای خرید یک دستگاه استابلایزر به مراتب به صرفه‌تر از صرف هزینه برای خسارت‌های احتمالی است.

شما می‌توانید با توجه به نوع نیاز مصرفی خود، شخصی یا سازمانی از انواع دستگاه استابلایزر بهره‌مند شوید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر جهت خرید استابلایزر، خرید یو پی اس فاران و سایر تجهیزات برقی می‌توانید با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید.