زبان - فارسی

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

پیشگیری از نوسانات احتمالی قطعی برق با نگهداری و اقدامات صحیح

پیشگیری از آسیب‌های احتمالی در قطعی برق با نگهداری و اقدامات صحیح

پیشگیری از آسیب به وسایل الکتریکی در قطعی برق با کمک وسایل ایمنی

نوسانات برقی، استفاده غیر اصولی از وسایل الکتریکی و عدم آشنایی با ولتاژ مناسب برای کارکرد دستگاه‌ها یک تهدید بالقوه برای وسایل برقی خانه‌ها به‌شمار می‌روند. از سوی دیگر آسیب دیدن دستگاه‌های برقی در کارخانه‌ها و صنایع، فرایند فعالیت‌های آن‌ها را به طور کامل تعطیل می‌کند. به همین دلیل آشنایی با راهکارهای پیشگیری از آسیب به وسایل الکتریکی در قطعی برق یک ضرورت اساسی برای تمام کاربران این دستگاه‌ها می‌باشد.

اهمیت جلوگیری از آسیب به وسایل الکتریکی در زمان قطعی برق

قیمت بالای بسیاری از لوازم برقی در خانه‌ها و کارخانه‌ها، نگهداری از آن‌ها را به یک موضوع مهم تبدیل کرده است. در فصل‌های گرم سال که با افزایش مصرف برق و احتمال قطعی آن، کارخانه‌های صنعتی و کاربران خانگی باید راهکارهایی را بشناسند تا در زمان مناسب از آسیب به دستگاه‌ها و وسایل برقی خود جلوگیری کنند. شناخت این راهکارها به استفاده مناسب و بهینه از دستگاه‌های برقی و کاهش هزینه‌های احتمالی ناشی از سوختن و تعمیر وسایل برقی منجر می‌شود.

مهم‌ترین نشانه‌ها برای نرمال نبودن جریان برق

قبل از آشنایی با راهکارهای پیشگیری از آسیب به وسایل الکتریکی در قطعی برق، باید با نشانه‌های نوسان و قطعی برق آشنا باشیم تا در زمان مناسب بتوانیم مانع از آسیب به وسایل الکتریکی شویم. برای وجود نوسانات برقی و نرمال نبودن جریان برق چندین نشانه وجود دارند که به محض دیدن آن‌ها باید جریان الکتریکی را قطع کنید.

این نشانه‌ها عبارت‌اند از:

  • سیاه‌شدن رنگ پریز یا اطراف سیم
  • چشمک زدن چراغ‌ها
  • آسیب به سیم‌کشی و سیاه شدن آن
  • استشمام بوی سوختن یا مشاهده دود از داخل پریزها
  • داغ شدن بیش از حد پریزها

راهکارهای پیشگیری از آسیب به وسایل الکتریکی در زمان قطعی برق

روش‌های فراوانی برای جلوگیری از آسیب به دستگاه‌های برقی در زمان نوسانات و قطعی برق وجود دارند که استفاده از آن‌ها به شرایط و میزان آسیب بستگی دارد. بااین‌حال شناخت تمام این راهکارها انتخاب‌های مناسبی را برای محافظت از وسایل برقی در اختیار شما قرار می‌دهد. در ادامه به معرفی این راهکارهای کاربردی می‌پردازیم.

لوازم برقی را به‌صورت اصولی و استاندارد استفاده کنید

رایج‌ترین دلیل آسیب به دستگاه‌های الکتریکی، عدم آشنایی با چگونگی استفاده از آن‌ها است. استفاده طولانی‌مدت از آن‌ها یا اتصال چندین دستگاه پرمصرف به یک پریز برق، متداول‌ترین اشتباه کاربران خانگی و صنعتی است که می‌تواند باعث آسیب به وسایل برقی شود. دقت کنید که اگر چند دستگاه پرمصرف را فقط بر روی یک پریز متصل کنید، این دستگاه‌ها خارج از توان الکتریکی مناسب عمل می‌کنند و با گرم گردن بیش از حد مدار و خطوط سیم‌کشی و ایجاد نوسانات، منجر به خرابی وسایل برقی می‌شوند.

قطع اتصال پریز وسایل بدون استفاده از دو شاخه

یکی از موثرترین راهکارهای پیشگیری از آسیب به وسایل الکتریکی در قطعی برق، جدا کردن همیشگی وسایل بی‌استفاده از دوشاخه برق است. این روش به‌ظاهر ساده مانع از بروز بسیاری از نوسانات در دستگاه‌های برقی می‌شود و سلامت وسایل شما را در زمان نوسانات و قطعی برق تامین می‌کند.

اتصال دستگاه‌های برقی به یک محافظ الکتریکی ایمن

اگر دستگاه‌های برقی شما به محافظ‌های الکتریکی سالم و مطمئنی متصل باشند؛ شما هیچ نگرانی برای آسیب به آن‌ها نخواهید داشت. دستگاه‌های TVSS یا سرکوبگر ولتاژ گذرا که به‌عنوان SPD نیز شناخته می‌شوند، دستگاه‌هایی هستند که مستقیما به پریز برق متصل می‌شوند.

دستگاه‌های SPD مقرون‌به‌صرفه، در زمان نوسانات یا قطعی برق، جریان ورودی به دستگاه الکتریکی را قطع کرده و در زمان اتصال مجدد آن نیز، از ورود ناگهانی برق به داخل دستگاه‌ها جلوگیری می‌کند. شما می‌توانید برای خرید بهترین محافظ‌های الکتریکی برای یخچال، تلویزیون، سیستم‌های کامپیوتری و سایر لوازم حساس،  انواع محافظ‌های برقی را از سایت فاران خریداری کنید.

اطمینان از سیم‌کشی اصولی ساختمان

در میان انواع روش‌های پیشگیری از آسیب به وسایل الکتریکی در قطعی برق، یک روش ساده اما ناشناخته، اطمینان از سیم‌کشی اصولی ساختمان است. بسیاری از افراد به محض نوسانات برق یا آسیب به دستگاه‌های الکتریکی، بررسی سیم‌کشی را در مراحل آخر ارزیابی مشکل قرار می‌دهند. درصورتی‌که در خانه‌های قدیمی به دلیل فرسودگی قطعات و احتمال پوسیدگی سیم‌ها، احتمال آسیب دیدن آن‌ها وجود دارد.

همچنین اگر در محیط‌های روستایی زندگی می‌کنید، احتمال جویده شدن سیم‌ها توسط موریانه‌ یا سایر جوندگان وجود دارد؛ بنابراین سالم بودن سیم‌کشی ساختمان مانع از بروز بسیاری از آسیب‌ها به وسایل برقی می‌شود.

استفاده از دستگاه یو پی اس؛ مناسب‌ترین راهکار برای پیشگیری از آسیب به وسایل الکتریکی

در کنار استفاده از محافظ‌ها، دستگاه‌هایی مانند UPS برای پیشگیری از آسیب به وسایل الکتریکی در قطعی برق کاربرد فراوانی دارند. این دستگاه‌ها در زمان قطعی برق جریان برق دستگاه‌های برقی را تامین می‌کنند. به همین دلیل یک راهکار مناسب برای تامین برق بیمارستان‌ها، هتل‌ها، کارخانه‌های صنعتی، ادارات و … در زمان قطعی برق استفاده از این دستگاه‌ها می‌باشد.

از سوی دیگر یو پی اس‌ها کاربردهای خانگی نیز دارند و به‌راحتی می‌توان آن‌ها را برای منازل با متراژ بالا تا توان 10 کیلو آمپر مورد استفاده قرار داد. این دستگاه‌ها علاوه بر تامین برق در زمان قطعی، وظیفه اصلاح ولتاژ و حفظ نویزهای موجود را بر عهده دارند تا احتمال آسیب به وسایل الکتریکی را به کم‌ترین میزان ممکن برسانند. مجموعه فاران طیف متنوعی از بهترین یو پی اس‌های بازار را برای مصارف خانگی و صنعتی در اختیار مشتریان قرار می‌دهد.

مهم‌ترین مزایای استفاده از یو پی اس عبارت‌اند از:

  • مقرون‌به‌صرفه
  • کیفت بالا
  • طول عمر طولانی

خرید استابیلایزر مناسب

در میان انواع دستگاه‌های مناسب برای پیشگیری از آسیب به وسایل الکتریکی در قطعی برق، نمی‌توان نقش استابیلایزر (Stabilizer) را نادیده گرفت. این دستگاه با جلوگیری از نوسانات برق، مانع از آسیب دیدن وسایل برقی می‌شود. با بیانی ساده افزایش یا نوسان‌های ناگهانی برق توسط استابیلایزر مهار می‌شوند و برقی که به دستگاه‌های برقی می‌رسد، یک جریان بی‌خطر و مفید خواهد بود.

استابیلایزرها را می‌توان برای انواع مصارف خانگی و صنعتی به کار برد. شما می‌توانید جدیدترین استابیلایزرهای بازار را در سایت فاران مشاهده کنید. برای آشنایی بیشتر شما انواع استابیلایزهای مناسب برای کاربردهای خانگی و صنعتی در جدول زیر آورده‌ شده‌اند.

نوع استابیلایزرنوع کاربرد مصرفی
استابیلایزر Automatic Voltage Regulator یا AVRکاربری خانگی
استابیلایزر سرو موتوری (Servo Voltage Stabilizer)کاربری خانگی
استابیلایزر رله (Relay Voltage Stabilizer)کاربری خانگی و صنعتی
استابیلایزر سویچینگ (Switching Stabilizer)کاربری صنعتی

نصب جعبه فیوز در ساختمان

جعبه فیوز یک ابزار کاربردی برای پیشگیری از آسیب به وسایل الکتریکی در قطعی برق در ساختمان‌ها و واحدهای مسکونی و تجاری به‌شمار می‌رود. این دستگاه ضمن در اختیار قرار دادن کنترل قطع یا وصل کردن برق قسمت‌های مختلف ساختمان، مانع از آسیب به دستگاه‌های الکتریکی در زمان نوسانات برق می‌شود. جعبه فیوز با قطع کردن برق ورودی به مدار داخلی در زمان نوسانات، سلامت وسایل را در زمان قطعی یا نرمال نبودن جریان برق تضمین می‌کند.

دستگاه GFCI؛ انتخاب کشورهای صنعتی برای کنترل نوسانات برقی

دستگاه نشت‌یاب جریان خطا یا GFCI یک دستگاه کاربردی برای استفاده در آشپزخانه و سرویس‌های بهداشتی بوده که وظیفه اصلی آن محافظت از لوازم الکتریکی در زمان وصل شدن ناگهانی برق است. این دستگاه با تشخیص خطای سیم ارت، آن را اصلاح کرده و از آسیب به وسایل جلوگیری می‌کند. با توجه به رایج‌ نبودن استفاده از GFCI و موجود نبودن این دستگاه به اندازه کافی در داخل کشور، استفاده از این روش مقداری هزینه‌بر است.

استفاده از برق‌گیر یا سرج ارستر

بهترین پیشنهاد برای پیشگیری از آسیب به وسایل الکتریکی در قطعی برق برای محیط‌های بارانی یا محیط‌هایی که در معرض همیشگی رعدوبرق قرار دارند، استفاده از سرج ارستر است. این دستگاه برای امنیت لوازم برقی در برابر افزایش ولتاژ ناشی از تغییر جریان داخلی کاربرد دارد. برق‌گیر با وصل کردن جریان هادی موجود در وسایل برقی، جریان اضافه را به زمین منتقل می‌کند.

مجموعه فاران؛ برترین عرضه‌کننده محافظ‌های برقی خانگی و صنعتی

صنایع الکترونیک فاران یک مجموعه تخصصی با سابقه بالا در زمینه تولید تجهیزات الکترونیکی، مخابراتی و کامپیوتری است. مجموعه ما با تولید انواع استابیلایزرها، یو پی اس‌ها و باتری و اتصالات جدیدترین انواع دستگاه‌های محافظ خانگی و صنعتی را از طریق بیش از 50 نمایندگی در سراسر کشور برای پیشگیری از آسیب به وسایل الکتریکی در قطعی برق، به شما عرضه می‌کند. شما می‌توانید برای شناخت بیشتر محصولات فاران و سفارش دستگاه محافظ مناسب، از بخش دسته‌بندی محصولات سایت ما دیدن کنید.

سوالات متداول

چرا شناخت روش‌های پیشگیری از آسیب به وسایل برقی در زمان قطعی برق مهم است؟

شناخت این روش‌ها در استفاده اصولی از وسایل الکتریکی و جلوگیری از آسیب و سوختن آن‌ها موثر هستند.

مهم‌ترین نشانه‌ها برای نوسانات و قطعی برق چه نشانه‌هایی هستند؟

داغ شدن بیش از اندازه پریزها، چشمک زدن لامپ‌ها، استشمام بوی سوختن از داخل پریزها و … از جمله مهم‌ترین نشانه‌ها هستند.

بهترین راهکار برای پیشگیری از آسیب به وسایل الکتریکی در قطعی برق چیست؟

استفاده از محافظ‌های SPD، استابیلایزرها، خرید UPS و استفاده اصولی از دستگاه‌های برقی بهترین راهکارها در این زمینه به‌شمار می‌روند.

برای محافظت از دستگاه‌های صنعتی چه راهکاری پیشنهاد می‌شود؟

استفاده از استابیلایزرهای صنعتی انتخاب مناسبی برای محافظت از دستگاه‌های صنعتی است.